Ayurvéda :
Az ayurvéda arra az alapvető gondolatra épül, hogy az embert is ugyanazok az elemek építik fel, mint a mindenséget. A védikus hagyomány öt őselemet sorol fel, ezek a tér, a levegő, a tűz, a víz és a föld. Ennek az öt őselemnek a kombinációja alkotja az élet azon alapvető elveit, amelyek az összes élőlényben az életfunkciók fennmaradását biztosítják.
Abhyanga  „masszázsok királynője”:
A teljes test olajos masszázsa (testtípusnak megfelelő természetes olajjal). Az Abhyangának sokkal mélyebb hatása van, mint egy egyszerű masszázsnak. A test-tudat- szellem természetes harmonizálása.
 A masszázs során mind a 108 marma pontot  érintik, amelyek nyújtó, lazító,simító és energetizáló hatásuak hogy a párána élet energia könnyen áramolhasson.
Az indiai olajos masszázs tradíciója egy szelíd gyógymód ami megújitja az élet energiát, békében, harmóniába hozza a testet, lelket, izmainkat, bőrünket, izületeinket illetve  belső szerveink és hormonháztartásunk egészséges működését segíti elő.
Mikor valamelyik elem túlteng :
Tűz: Mentálisan túlfűtötté, türelmetlenné és ingerlékennyé válnak. Fizikai szinten a tűzhöz kapcsolható betegségek jelennek meg, mint a faggyúmirigy túltengése, a kiütés, a hasmenés, a fekély, a vér mérgeződése, a máj-, a vese-, az epehólyag-, a szív- és a lépbetegségek.
A levegő elem túltengése: A száraz bőr, a törésre hajlamos csontok, a gázosodás és a székrekedés. A mentális tünetek az alábbiak: félelem, aggódás, aggályoskodás és idegeskedés.
Ha a víz energia túlteng: Letargiát okozhat és a kapzsiság vagy a felhalmozás vágya uralja el az embert. Fizikai tünet a székrekedés, a túlsúly, a vizesedés, a szív- és vesebántalmak.